Grusrally

Pirellis grusdäck är gjorda för att vara snabbast i världen, oavsett vilket väglag som gäller. Därav finns det ett däck för varje applikation och varje underlag. Alla grusdäck går under namnet Scorpion, och sedan antingen K, GM, T, XR eller KM.

För mer information, klicka på bilden av däcket nedan!


K 
är det vanligaste däcket på svenska tävlingar, och har väldigt bra styr- samt broms- och drivgrepp. Ger väldigt jämnt och bra grepp även när däcket slits. Finns, beroende på dimension i hårdheterna Hard (2), Medium (4), Soft (6) och Super Soft (8).
Klicka här för att köpa.

 

 


GM
 är grusdäcket utvecklat för historiska rallybilar. Mönstret har optimerats för att användas för såväl torra, blöta eller leriga förhållanden beroende på gummiblandningen. Och det är också detta som är den största styrkan med GM – inget underlag är för dåligt! Finns i Medium (4), Soft (6) och Super Soft (8).
Klicka här för att köpa.

 

 


T
 är lämpligt att använda på grovt underlag. Däckets mönster är platt med skarpa kanter, som ger bra grepp såväl åt sidan som rakt fram. T har även extra förstärkta sidor. Finns bara i 14″ i dimensionen 165/70-14 och hårdheterna Medium (4) och Soft (6).
Klicka här för att köpa.

 

 


XR 
utvecklades specifikt för väldigt ojämnt eller grovt underlag. Gör sig även väldigt bra på blandat off/on-roadsträckor där det stundtals är betydligt sämre vägar. Den interna strukturen är extra robust och designad för att ge direkt styrning. Finns i Medium (5) eller Soft (7).
Klicka här för att köpa.

 

 


KM är däcket att använda om man vill optimera på vått underlag. Det är gjort för att vara snabbast på fuktigt, blött eller rent av lerigt underlag. Mönstret bygger på K, men är något grövre.  Stommen är dessutom lite mjukare för att få däcket att sätta sig i dåligt underlag. Finns i Medium (4) och Soft (6).
Klicka här för att köpa.