Vinterrally

Pirellis vinterrallydäck är de enda tävlingsdäck i världen med vulkade dubbar. Den patenterade vulkningstekniken ger däcket oslagbart grepp på snö och is. Dubben har en totallängd på 20mm och kan fås med 7 eller 8mm utstick i alla modeller.

Vintern 2018 presenterade Pirelli ett helt nytt 15tum däck, Pirelli WJ 185/65-15. Däcket är framtaget för 2wd bilar enligt senaste FIA regler som inte kan ha de stora 15tum däcken. Däcket passar bra i alla tänkbara vinterförhållande och görs med både 7 och 8mm utstick.

I sortimentet finns idag endast 15tum däck.

 


WRC J- 205/65-15
är framtaget för VM och de nya regler som FIA tog fram när man ville använda samma fälgar till både grus och snö/is (7×15). Däcket har både bredare stomme och slitbana än de klassiska 16tum vinterdäcken. Slitstyrkan och stabiliteten på dessa däck går inte att jämföra med de smala klassiska vinterdäcken. Däcket är asymmetriskt med ett vänster och ett högerdäck. Lämpar sig bäst på 4wd och visade sig vara snabbare än de klassiska 16tum däcken direkt när de introducerades på allvar i SM 2019.

Däcket säljs med 7 eller 8mm dubbutstick.
Klicka här för att köpa.

 

 


WJ – 185/65-15
framtaget för de nya FIA-reglerna som trädde i kraft 2018. Däcket är utvecklat för 2wd bilar och främst 6x15tum grusfälgar men går att använda ända upp till 7×15! Däcket är symmetriskt men liknar ändå WRC-J mycket i mönsterdesign. Däcket erbjuder den bredare stommens stabilitetsfördelar och har trots allt en ganska smal slityta (135mm) som gör att däcket skär ner i det hårdare materialet på ett vägvinnande sätt. Däcket fungerar riktigt bra på de flesta 2wd, men i synnerhet R2 där det behövs ett däck med lite lägre diameter (ca 620mm med dubben inräknad).

Däcket säljs med 7 eller 8mm dubbutstick.
Klicka här för att köpa.

Har du fler frågor? Tveka inte att skicka din fråga till info@psport.se.