2017-09-25 – Tät tävlingshöst!

Rallytävlingarna avlöser varandra och det tävlas friskt såhär års! Seger i både Sydsvenska och Svenska Rallycupens tyngsta klass, Trimmat 2wd A-förare samt många andra klasser. STORT GRATTIS!

Med en tävling kvar säkrade Fredrik Eriksson, Katrineholms MK med notläsande “Kekke” Nordlund segern i Svenska Rallycupens trimmade 2wd klass i och med andraplatsen i helgens Badhotellet Rallyt. I söder segrade Jimmy Wessbo med sidekicken Nina Jonasson i högerstolen i Sydsvenska Rallycupens trimmade 2wd klass när man tog Volvon till en femteplats i avslutande tävlingen Rally Blekinge. 

Fler fina resultat i Sydsvenska Rallycupen:
1:a i B 2wd, Andreas Axelsson, Grimslövs MK, VW Golf 2
2:a i B 2wd, Filip Håkansson, Asarums MS, Citroen C2
3:a i B 2wd, Christian Fors, Kullings MS, BMW E36
4:a i B 2wd, Johannes Haraldsson, Hässleholms MK, VW Golf 3
5:a i B 2wd, Peder Johansson, Kullings MS, BMW E36
Alltså totaldominans bland B-förarna för Pirelli.

I den otrimmade Grupp F klassen kämpade Henrik Levin om totalsegern i SSRC men fick ge sig efter ett par mindre bra tävlingar i slutet. I finalen i Rally Blekinge gjordes en lite avåkning på SS1 som kostade flera minuter och därmed chanserna till seger i cupen. Men klassen i SSRC vann man ändå klart.

Vidare märktes Tom Kristenssons inhopp i Rally Blekinge  där han i lånad bil vann Trimmat 2wd och blev 2:a totalt. Klassen vanns med över 40s. Imponernade minst sagt. Bilen var Anders Åbergs SM-vinnande Peugeot 208 R2.  C-föraren Mikael Ingemansson, Hästveda FRC vann C-Grupp F övertygande och tiden hade även räckt till 3:e totalt i Grupp F. Mycket fin säsongsavslutning för Micke som klättrat snabbt i Pirelli Trophy tabellen.

Tranås där Badhotelletrallyt kördes vann lillebror-Jakobsson, Hampus, C- Grupp H och var 11:a totalt! Riktigt bra gjort med den gamla Volvo 240:n.

Emil Karlsson på väg mot 2:a plats i EMK Kannan.

Nu börjar säsongsslutet närma sig och i Pirelli Trophy kan vi konstatera att ingen kommer att nå Emil Karlsson i toppen. Emil har inte legat på latsidan såhär på höstkanten utan lyckats ta mycket poäng i EMK Kannan och Badhotelletrallyt så han står nu på 665p i tabellen. 2:a finner vi Skåningen Mikael Ingemansson på 396p, 3:a ovan nämnda Hampus Jakobsson på 375p vilket betyder att Oktobertävlingarna kommer avgöra vem som tar pallplatserna.  4:a ligger Johannes Haraldsson på 319p som visat riktigt bra tempo i den lånade Golfen och han kan säkert utmana om pallplatser om han får till det.