välkommen till psport.se

Totalseger för Holmberg och Bodin säkrade SM-Guldet!

Stort GRATTIS till Team Bodin som säkrade SM-guld i Otrimmat 2wd i helgens Snapphanerally!

Jonas Bodin med kartläsande Madelene Buskas säkrade i helgen SM-guldet i Otrimmat 2wd efter att ha slutat 2:a i tävlingen.

I övrigt så skrällde det till ganska rejält i tävlingens totallista då Gotlandsexpressen Johan Holmberg Motorsport efter en grym körning vann. Johan med kartläsande Christoffer Bäck inledde starkt på fredagskvällen men låg ändå ca 10s efter ledande Mattias Adielsson. Men nattsömnen var tydligen god hos Gotlandsteamet som åkte ifrån alla under lördagsmorgonen. En ledning som sedan bevakades under eftermiddagen och segermarginalen skrevs till 17,3s. Tvåa, och fortsatt i SM-ledning, blev Berglund Motorsport, denna gång med Sofie Lundmark till höger. Trea, efter diverse strul med tekniken kom Mattias Adielsson med Andreas Johansson till höger. Pirellis första kvadrupel i tävlingen avrundades med Mattias Monelius på fjärde plats. Mattias, med Erik Gustavsson till höger, inledde grymt på fredagskvällen när VM-tempot från Finland satt i. Men på gruset kom de andra ikapp och gick sedermera om.

I Juniorernas Otrimmade 2wd klass blev det total dominans från Pirelliförarna där SM-combackande Sebastian Johansson, med Jesper Elfver till höger, tog segern efter en hård fight med unge Hampus Jakobsson, med Jens till höger, som tvåa. Trea slutar SM-tvåan Eddie Lundqvist, med Olle Erixon till höger och Victor Karlsson avrundade Pirellis fantastiska kvadrupel på fjärde plats.

Pontus Lönnström, med Richard Svensson till höger, ångar på mot SM-guld när man segrade i Juniorerna Trimmat 2wd klass. På tredjeplats hittar vi en kämpande Pontus Jakobsson, med Martin Andersson till höger. Pontus stred “mot” bilen hela rallyt och fick till sist vara glad att man kunde bärga tredjeplatsen.

I seniorernas trimmade 2wd klass började tävlingen med att Kristian Johansson, med Fredrik Livh till höger, tog en stabil ledning efter fredagskvällens asfalt. Under lördagens inledande två SS utökades ledningen till närmre 45s men detta till trots gick det inte att hålla internationellt erfarne Patrik Flodin bakom sig som med sin fantastiska BMW M3 var omutbar på klassiska Hovdalasträckan och gick till sist om med futtiga 2s marginal. KJ Motorsport slutar därmed två i klassen vilket gör att SM-guldfighten är helt öppen inför finalen i Linköping om ett par veckor.

En herre som haft en tung första del av säsongen gjorde comeback i SM-sammanhang och med Pirelli under Snapphanerallyt. Vilken comeback det blev då Mattis Olsson med kartläsande Marcus Sundh slog till med en mycket meriterande 3:e plats i tuffa 2wd klassen.

Volvokungen Emil Karlssons Motorsport med Jessica Larsson till höger låg länge trea men fick ge sig för Mattis Olsson med endast 0,7s till sist. Dock fortsatt “Volvokung”.

I tävlingens andra 4wd klass “övriga” var det återigen Tobias Johansson som hölls som favorit, men redan en kilometer in på SS1 fredagskvällen rasade motorn i hans Mitsubishi och därmed Game Over för den glade dalmasen ifrån Ludvika. Istället var det långväga gästen (150mil) från Boden, Thomas Lahti som klev fram och tog täten, dock varade glädjen inte så länge när diffen packade ihop redan på lördagens första SS. Istället var det fight mellan gentlemännen Johan Rudengren, med Christer Johansson till höger och den andra Bodenföraren Michael Wikström med Lennart Nilsson till höger. Dock blev den fighten också kortvarig då Wikström klippte en banmarkering och punkterade tidigt. En som aldrig får räknas bort är den något otursförföljde Per Göthberg, Per “hittade inte” på Garnisonen under fredagskvällen men sedan knaprade han in mer och mer och kunde ta sin första seger för året med Pirelliförarna 2:a och 3:a i mål, och då revisorn från Eskilstuna, Johan Rudengren främst med Wikström en bit efter.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.