välkommen till psport.se

Stor publiksuccé när Asfaltsrally-SM drog igång

Startfältet var sig likt mot tidigare år utan SM-status när Asfalts-SM inleddes i Hörby den gångna helgen. Det längsta strået drog Team Skåab med teamchefen Stefan Kristensson vid ratten och teamkoordinator/mekaniker Richard Nilsson i högerstolen. Paret vann även tävlingen 2022 i samma bil, en WRC Ford Fiesta som konkurrenterna bävade över att försöka slå, och det gick inte trots att Stefan valde att åka på föråldrade däck av mindre känt märke!

I 2wd var det flera favoriter som försvann innan start. Hemmahoppet och comebackande Robin Svensson fick ge upp med trasig växellåda efter besiktningen, Jonas Olssons Puma gav upp påväg från huvudstart till SS1 och Mats Anderssons nyopererade axel behövde mer vila.

Men av de som tog sig ut på SS1 var det fjolårsvinnaren Joakim Kristiansson i sin Opel Corsa som fick axla det tyngsta favoritskapet men det var “Asfaltsprinsen” (asfaltskungen, Mats Anderssons son) Simon Andersson med syster Frida i högerstolen som slog till med sträckseger 0.9s före Jocke. Simon tävlar i en ny Rally 4 Renault Clio som gick riktigt bra runt industriområdet i Hörby.

Simon var även snabbaste på SS2 och SS3 och vann med ett fåtal sekunder när dagen summerades. Stort grattis till Pirelliåkande Simon & Frida.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.