välkommen till psport.se

Test av nya WJ däcket i Sverige

Under den gångna helgen testades Pirellis nya 2wd vinterdäck, WJ 185/65-15 för första gången i Sverige. Det var i Värmland det gjordes ett test med en Volvo 940 VOC.

Började dagen med gamla Pirelli WR5 15″ 7 mm som var ganska slitna, mest för att lära mig vägen bra och bygga ett bra tempo.
 
Sen så satte jag på skapliga 8 mm ASW4-1 och åkte precis så mycket det gick ett par rundor.

Där märktes ju första skillnaden, bet mycket bättre med 8 mm men då kom det tråkiga. 65 höga hjul är inte kul alls på en VOC, i det avseendet så funkade WR5 mkt bättre.

 
Sen så avslutade jag dagen med 4 st nya 8 mm WJ, ingen jättestor skillnad i grepp mot ASW4-1 i sidled och rakt fram. Då har jag tagit med i beräkningarna att WJ var nya och ASW beg.  Dock bättre broms och betydligt trevligare att köra med en lägre höjd. Steget mellan tvåan och trean blir väldigt stort på en VOC med 65 höga hjul .

Var ganska spårigt bitvis och inga problem, tog tag fint ändå och även när man gick ur spåren så bet det riktigt bra i det lösa.

En polare testade dem också och han var helt salig. Han körde på 8 mm Michelin 15 ” V-mönster innan som var riktigt fina.

Samtidigt fylldes det på med en rapport från Finland där man slog fast att det nya däcket är mycket snabbt på hårda vägar. Snabbare än 16tum klassiska vinterdäck på en Peugeot R2.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.