välkommen till psport.se

Succéstart för Pirelli i Rally-SM

I helgen avgjordes anrika Bergslagsrallyt som var första deltävlingen i 2019 års rally-SM.

I den snabbaste klassen, trimmat 4-wd, var det total dominans från Pirelliförarna som lade beslag på de fyra första platserna!

Efter åtta utslagsgivande sträckor stod den dubbla rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson som totalsegrare med sin VW Polo R5. Tätt bakom slutade Patrik Flodin som efter några år i 2wd nu är tillbaka i en fyrhjulsdriven Skoda.
På tredjeplats kom den regerande mästaren och trogna Pirelliföraren Martin Berglund och efter honom hittar vi ännu Skoda körd av Mattias Monelius. Alla dessa körde på Pirellis WRC-däck och närmsta konkurrent var över fem minuter efter i resultatlistan.

Även i den andra fyrhjulsdrivna klassen, ”4wd-övriga”, blev det Pirelli i topp genom tävlingens stora överraskning Mattias Nyström. Få hade nog tippat honom som vinnare men då konkurrenterna körde bort sig eller fick tekniska bekymmer blev det en komfortabel seger före Sten Skodborg, också han på Pirelli.

I otrimmat-2wd hade två av landets unga lovande förare Dennis Rådström och Hampus Jakobsson en stenhård kamp om segern där Dennis till slut stod som segrare. Förutom de två Pirelliförarna i topp körde även fyran, femman och sexan i klassen på Pirelli WJ som är anpassat för 2wd-bilar. Dessa lite motorsvagare bilar var dessutom snabbare än de trimmade bilarna på flera av sträckorna!

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen gick det lite tyngre för Pirelliförarna då förhandsfavoriten Kristian Johansson tidigt fastnade några minuter i en snödriva. Han kom dock tillbaka och tog flera sträcksegrar mot slutet av tävlingen. I slutställningen blev Johan Holmberg bäst i klassen med sin tredjeplats och Powerstagen, som ger bonuspoäng, vanns också av Pirelli genom Stefan Alenmalm.

Snabba fakta om Pirelli i Bergslagsrallyt:

22 av 32 sträcksegrar

3 av 4 klassegrar

8 av 12 pallplatser

Nästa SM-tävling är South Swedish Rally som körs i månadsskiftet maj-juni.

Foto: Team Max RPM

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.