välkommen till psport.se

Rally SM är nu igång igen

Efter ett långt Corona-break har nu SM-serien i rally kommit igång igen. Det har tävlats i Hässleholm (15/8) och Linköping nu 5/9 och Pirelliförarna levererar.

PG Andersson från Årjäng, tidigare JWRC-mästare och flerfaldig SM-guldvinnare, har äntligen hittat rätt med sin Ford Fiesta R5 och i stor stil vunnit bägge grustävlingarna och leder SM inför finalen i Sandviken den 19/9. Detta trots en nollpoängare i den inledande vintertävlingen där bilen strulade.

I den allt populärare R2-klassen är det knallhårt och flera förare varvar SM med utlandsstarter och det ser ut att bli en mycket spännande final där JWRC-föraren Pontus Lönnström kan anses ha ett lite övertag trots att han bara är två i tabellen inför finalen. Leder gör nykomlingen Joakim Ellner-Landberg som åker allt fortare och har dragit fördel av att vara stabil när andra haft problem! Nu leder Ellner med 5,5p före Lönnström inför finalen. Spännande blir det!

4wd Övriga där det mest handlar om lite äldre vidaretrimmade Grupp N bilar är redan avgjord men Pirelliföraren Kristoffer Karlsson visade ändå prov på bra tempo när han vann ESR i Linköping i helgen, före nu klara SM-guldvinnaren Jari Liiten. Till finalen kommer han som två i tabellen tätt följd av en annan Pirelliförare, Robin Adolfsson.

Den Trimmade 2wd klassen har varit tuff för Pirelliförarna i år där förhandsfavoriten Kristian Johansson bytt bil mitt i säsongen och mycket snabbe Toyotaåkaren Victor Karlsson  haft lite oflyt men nu ligger Victor 4:a i tabellen inför finalen och har goda möjligheter att ta medalj.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.