välkommen till psport.se

Lukas Hägg – Årets överraskning i Asfats-SM

Asfalts SM i rally har avgjorts för första gången i Sveriges historia!
Med Pirellis breda däckutbud för asfaltsrally fanns stora möjligheter för våra kunder att prestera bra resultat.

Mästerskapet avgjordes i flera klasser där Pirelliförarna alltid tillhörde de främsta i sina respektive klasser.
Den tyngsta/snabbaste R5 klassen där Pirelli brukar dominera stort på grus fanns ett par Pirelliåkare med och fightades om SM Guldet i 4wd hela vägen. Deltävling 1 vanns av Hörbys Robin Svensson i sin Fiesta R5, en överraskning för många, men inte för oss. Robin är en stor förartalang och kan spöa i stort sett vem som helst en bra dag vilket han visade i premiären.
I deltävling två tillkom två “storfräsare”, P-g Andersson och Mattias Adielsson (Michelin). Robin var taggad till tusen men bilen gick sönder direkt i inledningen av tävlingen så tyvärr fick han aldrig mäta sig med de andra kanonerna. PG, sin vana trogen, hade inga problem att åka ifrån Adielsson och gå vinnande ur deltävling 2.
I den avslutande dubbeltävlingen i Tierp vann PG med stabil körning bägge deltävlingarna och kan anses som den rättmätiga guldmedaljören men, tack vare att en deltagare ej kom till start i sista deltävlingen så fick inte PG full poäng för sin seger och därmed smet en förare i den blandade nationella 4wd-klassen förbi i poänglistan trots att man varit långt efter tidsmässigt.
En som gjorde comeback på Pirelli i Tierp var Stenungssunds Mattias Olsson som till och med lyckades slå PG på en SS. Imponerande!
4wd klassen avrundas därmed med PG som silvermedaljör och Mattias Olsson som bronsmedaljör.
I 2wd klasserna fick vi sen en fantastisk uppvisning av de unga Pirelliförarna i den motorsvagare R2 klassen. Trots mindre effekt var killarna före de trimmade bilarna gång efter gång. Men, poängsystemet gjorde till slut att man ändå inte fick med sig Guldet hem utan det gick till en Trimmat 2wd förare med standardbilar på plats 2 och 3.
Simon Andersson inledde säsongen med att vara snabbaste R2 men jagades av Emrik Smedberg, Calle Carlberg och Lukas Hägg. Samtliga gjorde bra insatser och var med på topp tio i totallistan för 2wd bilar.
Därefter vaknade mästerskapets största överraskning, Lukas Hägg med Daniel Borgqvist som motvikt och vann resterande deltävlingar med flera total 2wd sträcksegrar. Tyvärr var det ett poängsystem som inte gynnade killarna i R2-klassen så Lukas fick nöja sig med en 4:e plats i totalen.
När vi från Pirelli Motorsport summerar säsongen så kan vi konstatera att våra kunder i flera fall överträffat sina förväntningar och gjort fantastiska resultat. Pirelli befäster sin status som världsledande på motorsportdäck!
Vill du också ta nästa steg i din förarutveckling? Kontakta oss för råd och tips på vilka däck som kan ta dig överst på pallen!
Bilden: Daniel Borgqvist (till vänster) och förare Lukas Hägg med sin “R2” Ford Fiesta (Rally 4).

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.