2017-08-22 – Pirelli – Vinnarens val!

Det går knappt att önska mer än vad som presterades i SM-deltävlingen i Köping i helgen när Kolsva MS arrangerade Kolsvarundan. Det blev seger i 4 av 6 klasser och i 3 av dessa klasser blev det dubbelseger och i den fjärde tog vi hela pallen! 

I Otrimmat 2wd fortsätter kampen in i det sista. “Pirelli-chefen” Anders Åberg leder fortfarande rejält och slutade på en andraplats bakom sent vaknande Johnny Andersson som vann i Kolsva. Bägge åkte Pirelli 185/70-15 K8 under hela tävlingen runt om.

I JSM trimmat 2wd blev det Pirelli på hela pallen. Längsta strået drog Andreas Persson följd av Pirelli Trophy Cup-ledaren Emil Karlsson. Trea slutade come-backande Pontus Jakobsson som också ligger bra till i cupen efter några riktigt bra DM-resultat tidigt på säsongen.

I Otrimmat 4wd segrade Micael “HEDA-Micke” Jacobsson, detta efter att ledaren Jacob Jansson tappat mycket tid p.g.a. en punktering. Ingen av dessa herrar är med i cupen men Jacob kan nu titulera sig Svensk Mästare för tredje gången (?) då han säkrade SM-guldet i klassen!

I den “tyngsta klassen” var det tungviktaren Tobias “Lill-Eken” Johansson som segrade 4s före friskusen från Göteborg Mattias Adielsson. Bägge åkte vidaretrimmade Grupp N Mitsubishi och växlade mellan K6 och K8 där K6:orna visade sig snabbast på de långa sträckorna efter lunch.

Vi har även fått in fler deltagare i cupen och uppdaterad poängställning finns att beskåda via länken i menyn ovan!

Emil Karlsson ångar fram mot 2:a platsen i Trimmat 2wd i Kolsva.