2017-09-04 – Pirelli ångar på!

Säsongen är inne i en intensiv period. Tävlingarna avlöser varandra och i helgen kördes det rally bl.a. i Hofors, Trollhättan och Hörby. Som sig bör togs återigen en mängd meriterande klass-segrar på Pirellis vinnardäck.

En glad “come-backande” Pirelli-förare är Mattias Hallberg som nyttjade sina nya 195/70-15 K6 på bästa sett och vann A-förare 2wd i Hofors. Pirelli Trophys nuvarande regent, Emil Karlsson, gjorde ännu ett stabilt framträdande i Trollhättan där man placerade sig som 2:a bakom Wall. Nere i Skåne var det återigen nykomlingen i Pirelli TrophyJohannes Haraldsson, som glänste i B 2wd och tog ännu en seger och visade att detta inte var någon tillfällighet. Hampus Jakobsson i C 2wd blev 8:a av 34st i Trimmat 2wd i Trollhättan trots C-licens, fina poäng till cupen. Rykten gör också gällande att Hässleholms MK tillhörande Johan “Kalle” Green är påväg in i cupen och då tar han med sig 188p retroaktivt från hemmatävlingen Snapphanerallyt, dock ska dekalerna på innan nya poäng kan räknas in!

Nu väntar veckans stora SM Final  i Linköping, East Sweden Rally. På pappret är det en rejäl fight att vänta i flera klasser så ni som har möjlighet, åk till Linköping i helgen och se rally på högsta nivå! Lycka till alla Pirelli-förare!

Emil Karlsson forcerar ett lyft i Trollhättan på väg mot en fin 2:a plats i RWD-klassen i Supercupen.