välkommen till psport.se

2017-08-22 – Pirelli – Vinnarens val!

Det går knappt att önska mer än vad som presterades i SM-deltävlingen i Köping i helgen när Kolsva MS arrangerade Kolsvarundan. Det blev seger i 4 av 6 klasser och i 3 av dessa klasser blev det dubbelseger och i den fjärde tog vi hela pallen! 

I Otrimmat 2wd fortsätter kampen in i det sista. “Pirelli-chefen” Anders Åberg leder fortfarande rejält och slutade på en andraplats bakom sent vaknande Johnny Andersson som vann i Kolsva. Bägge åkte Pirelli 185/70-15 K8 under hela tävlingen runt om.

I JSM trimmat 2wd blev det Pirelli på hela pallen. Längsta strået drog Andreas Persson följd av Pirelli Trophy Cup-ledaren Emil Karlsson. Trea slutade come-backande Pontus Jakobsson som också ligger bra till i cupen efter några riktigt bra DM-resultat tidigt på säsongen.

I Otrimmat 4wd segrade Micael “HEDA-Micke” Jacobsson, detta efter att ledaren Jacob Jansson tappat mycket tid p.g.a. en punktering. Ingen av dessa herrar är med i cupen men Jacob kan nu titulera sig Svensk Mästare för tredje gången (?) då han säkrade SM-guldet i klassen!

I den “tyngsta klassen” var det tungviktaren Tobias “Lill-Eken” Johansson som segrade 4s före friskusen från Göteborg Mattias Adielsson. Bägge åkte vidaretrimmade Grupp N Mitsubishi och växlade mellan K6 och K8 där K6:orna visade sig snabbast på de långa sträckorna efter lunch.

Vi har även fått in fler deltagare i cupen och uppdaterad poängställning finns att beskåda via länken i menyn ovan!

Emil Karlsson ångar fram mot 2:a platsen i Trimmat 2wd i Kolsva.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.