välkommen till psport.se

2017-09-25 – Tät tävlingshöst!

Rallytävlingarna avlöser varandra och det tävlas friskt såhär års! Seger i både Sydsvenska och Svenska Rallycupens tyngsta klass, Trimmat 2wd A-förare samt många andra klasser. STORT GRATTIS!

Med en tävling kvar säkrade Fredrik Eriksson, Katrineholms MK med notläsande “Kekke” Nordlund segern i Svenska Rallycupens trimmade 2wd klass i och med andraplatsen i helgens Badhotellet Rallyt. I söder segrade Jimmy Wessbo med sidekicken Nina Jonasson i högerstolen i Sydsvenska Rallycupens trimmade 2wd klass när man tog Volvon till en femteplats i avslutande tävlingen Rally Blekinge. 

Fler fina resultat i Sydsvenska Rallycupen:
1:a i B 2wd, Andreas Axelsson, Grimslövs MK, VW Golf 2
2:a i B 2wd, Filip Håkansson, Asarums MS, Citroen C2
3:a i B 2wd, Christian Fors, Kullings MS, BMW E36
4:a i B 2wd, Johannes Haraldsson, Hässleholms MK, VW Golf 3
5:a i B 2wd, Peder Johansson, Kullings MS, BMW E36
Alltså totaldominans bland B-förarna för Pirelli.

I den otrimmade Grupp F klassen kämpade Henrik Levin om totalsegern i SSRC men fick ge sig efter ett par mindre bra tävlingar i slutet. I finalen i Rally Blekinge gjordes en lite avåkning på SS1 som kostade flera minuter och därmed chanserna till seger i cupen. Men klassen i SSRC vann man ändå klart.

Vidare märktes Tom Kristenssons inhopp i Rally Blekinge  där han i lånad bil vann Trimmat 2wd och blev 2:a totalt. Klassen vanns med över 40s. Imponernade minst sagt. Bilen var Anders Åbergs SM-vinnande Peugeot 208 R2.  C-föraren Mikael Ingemansson, Hästveda FRC vann C-Grupp F övertygande och tiden hade även räckt till 3:e totalt i Grupp F. Mycket fin säsongsavslutning för Micke som klättrat snabbt i Pirelli Trophy tabellen.

Tranås där Badhotelletrallyt kördes vann lillebror-Jakobsson, Hampus, C- Grupp H och var 11:a totalt! Riktigt bra gjort med den gamla Volvo 240:n.

Emil Karlsson på väg mot 2:a plats i EMK Kannan.

Nu börjar säsongsslutet närma sig och i Pirelli Trophy kan vi konstatera att ingen kommer att nå Emil Karlsson i toppen. Emil har inte legat på latsidan såhär på höstkanten utan lyckats ta mycket poäng i EMK Kannan och Badhotelletrallyt så han står nu på 665p i tabellen. 2:a finner vi Skåningen Mikael Ingemansson på 396p, 3:a ovan nämnda Hampus Jakobsson på 375p vilket betyder att Oktobertävlingarna kommer avgöra vem som tar pallplatserna.  4:a ligger Johannes Haraldsson på 319p som visat riktigt bra tempo i den lånade Golfen och han kan säkert utmana om pallplatser om han får till det.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.