välkommen till psport.se

2017-09-14 – Guldregn i SM-finalen i Linköping!

SM-final i Rally, denna gången förlagd till de otroligt krävande vägarna i och kring Linköping. Med Start&Mål på Saab Arena. Tävlingen kördes i mörker på fredagen i ösregn, och mestadels i uppehåll under lördagens sträckor.

Otroligt roligt att det har gått så bra för förarna som har valt att köra på Pirelli i årets SM-säsong. Inte mindre än 4st SM-Guld kördes hem av förare på Pirelli.

Andreas Persson i sin mycket häftiga Renault tog hand om segern i tävlingen och även SM-guldet i Trimmat 2wd JSM. Bakom honom jagade Emil Karlsson febrilt men fick nöja sig med andra platsen både i tävlingen och i SM-tabellen. Noterar även att C-föraren Hampus Jakobsson körde till sig en meriterande 5e plats i den tuffa klassen. Kan även läggas till att Andreas och Emil blev 3a & 4a totalt i hela tävlingen. Stort  grattis grabbar.

I otrimmat 2wd så låg Sebastian Johansson i slagläge inför tävlingen, och han blev till slut 2a i såväl rallyt som i SM-tabellen. I mål på 3e plats i rallyt kom Victor Karlsson, han har gjort en kanonsäsong som sånär räckte till en SM-medalj. Vi lider även med våran Pirellivän Jari Liiten som åter igen drabbades av tekniska beskymmer. Från SSR och framåt har det inte gått Jari’s väg.

Otrimmat 4wd var ju så gott som avgjort redan innan start, då Jacob Jansson endast behövde rulla över rampen för att vinna sitt 3e SM-Guld på raken, detta var dock första som Senior. SM-silvret gick mycket överraskande till Micael Jakobsson som med en vinst och en andraplats i de två sista tävlingarna gick upp och knep silvret. Stort för Micael. På 3e plats i klassen gled Marcus Gerdåker in med mycket beskymmer under tävlingens gång.

Guldfighten i Otrimmat 2wd stod mellan Anders Åberg och Johnny Andersson. Men utgångsläget skulle visa sig alltför tufft för Johnny, som vann tävlingen ohotat med växellådsproblem. Det räckte till en Silverpeng i Rally-SM, och det är Johnny nöjd med när han sammanfattar året. En strålande glad Åberg syntes i guldhatt och med sitt bredaste leende inne vid Saab Arena efter att målrampen var passerad. Jonas Bodinville inte vara sämre i sin kanske sista tävling i Citroën C2an, han blev 2a men det räckte inte till medalj i SM i år. Nästa år tar nog Bodin ny sats och går för guldet?

Trimmat 2wd avgjordes tyvärr på värsta tänkbara sätt, där Robin Sandberg rullade våldsamt på ss5, och både Robin och Co-driver Mathias Bengtsson fick föras till sjukhus med allvarliga skador. Skönt nog inte livshotade. Den som då stod med ledningen i rallyt och guldpengen nära till hands var Martin Lundquist. Som i detta skede endast behövde ta bilen till målet som 2a eller 3a för att knipa SM-Guldet. Och 2a blev Martin, SM-guldet säkrat efter en säsong som bara skulle ha varit en tävling. (SM-Sprinten i Söderhamn, men vinst där så bestämdes det att fortsätta.) Bäste Volvo i trimmat 2wd gick denna gången till Harry Joki på en fin 5e plats.

STORT GRATTIS TILL ALLA FRAMGÅNGAR I HELGEN PÅ PIRELLIS GRYMMA DÄCK.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.