välkommen till psport.se

Grussäsongen har startat!

Det blev en lyckad helg för flera av pirelliförarna när grussäsongen drog igång på allvar med Silverkongen i Älmhult och Aleknixen i Nol:

Mattias Adielsson höll för favorittrycket och totalvann hemmatävlingen Aleknixen med PTR-teamets Skoda R5. Ett bra test inför nästa SM-deltävling, South Swedish Rally, som avgörs i början av maj.

I Silverkongen var en av tävlingens stora överraskningar Johan Axelsson som var snabbast på SS1 och låg tvåa i A-2wd när han prickade en sten på SS5 och tvingades bryta.  Det var dock rörbärarmen som gav sig, inte däcket.

I samma tävling var Simon Magnusson snabbaste B-förare men sinkades av en för lång service, fick tidstillägg, och trillade ner till femteplatsen.

Tobias Johansson gästspelade i söder och körde jämnt med Stoffe Nilsson på SS1 innan de båda fick bekymmer på SS2.

SM Juniorerna i R2 visade klass i Älmhult, Victor Karlsson var snabbaste 2wd på SS6, Albin Nordh slutade 7:a av nästan 50 startande i stenhårda A-2wd och Hampus Jakobsson blev 2:a i B-2wd.
SM ledaren i Juniorer trimmat, Pontus Jakobsson hade det däremot tufft med flera tekniska problem.

Noterbart är att pirelliförarna utmärkte sig mer och mer ju längre tävlingen gick i Silverkongen. Ett bevis på att våra däck är slitstarka och levererar grepp hela vägen in i mål!

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.