välkommen till psport.se

Stora framgångar i årets Rally SM när Kolsvarundan i Köping avgjordes

 

Tävlingen blev lite av tungviktsmötet som kom av sig. I startlistan hade vi kanske det bästa startfält vi någonsin sett i Rally SM. SM-ledande Patrik Flodin, Max rpm, med Göran Bergsten till höger startade som nummer ett i kraft av sin SM-ledning. Efter honom rallysuccémannen Johan Kristoffersson med Stig Rune Skjærmoen till höger i KMS Motorsport R5 Polo. Därefter comebackande PG Andersson och Fredrik Åhlin. De flesta var överens om att någon av dessa fyra skulle ta hem denna tävling och kanske var Kristoffersson favorit efter framgångarna i WRC2 i Finland bara ett par veckor tidigare. Men, efter dessa meriterade herrar hittade vi regerande mästaren i R5 klassen, Berglund Motorsport som hade bestämt sig för att ta bilen i mål efter den vådliga kraschen i förra tävlingen. Dessutom hade vi outsidern SpeedAd Rally Team med Mattias Monelius bakom ratten som ökat allt mer under året.

Men, redan på SS1 genade Kristoffersson en aning för mycket och prickade en sten med höger fram som förstörde hjulupphängningen… Game Over. För PG Andersson blev det teknikstrul redan på första loopen av sträckor och man tvingades bryta på servicen. Annars var det Flodin och Åhlin som pressade på i toppen och drog ifrån de övriga allt mer. Men, efter service fick Åhlin bromsproblem och tvingades kasta in handduken och då låg målet öppet för Flodin som kunde ta Skodan i mål med god marginal till Martin Berglund som i sin tur hade Monelius efter sig på tredje plats.

Detta resulterade med Pirelli som 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i totallistan!

Stort GRATTIS och ett bra kvitto på däckens både snabbhet och stryktålighet då andra loopen alltid är tuff mot däcken!

I R2-klassen blev det som väntat en knallhård fight där flera toppekipage pressades av vägen i det uppskruvade tempot. Men Pirellikillarna höll sig lugna och kunde efter en rafflande sekundfight ta sig i mål som 1, 2, 3 med vilt forcerande Albin Nordh / John Stigh som segrare för första gången i SM. Herrarna var tätt följda av Robert Andersson med Kapten i högerstolen som endast var 1.1s efter i mål när man kört över 100km SS i fullfart. Trea kom Pontus Lönnström Motorsport med Jörgen Lindahltill höger. Pontus som satte press på ledarduon mot slutet men fick ge sig efter att en av sträckorna han vann blev struken.

R2 klassen var knallhård och sannerligen en upplevelse att följa denna tävling.

Grattis grabbar till en grym insats på svåra vägar.

Foto lånat av SBF.se

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.