välkommen till psport.se

Vinterns rallydäck är här!

Lagret fylls på och vi är redo för en fantastisk vinter.

16tums däcken är ett minne blott och nu fokuserar vi på framtidens 15tum däck som redan visat sig snabbare och mer hållbara än de klassiska 16tum däcken.

WRC 205/65-15 rekommenderas till alla 4wd för den perfekta kombinationen av traction och sidogrepp. På starka 2wd har vi främst sett imponerande fart på FWD bilar.

De som söker ett lägre hjul med mer traction ska välja vårt WJ 185/65-15. Med en diameter på ca 620mm ger det din 2wd bil bra utväxling och maximalt bett. Däcket är utvecklat för R2, där det fungerar utmärkt, men det går även bra i vanliga Grupp H bilar och motorsvagare bilar som VOC/Grupp F/Grupp E.

Vilket dubbutstick?
Det är frågan och oftast bör beslutet tas efter SS1… men det är ju naturligtvis ganska svårt så därför måste man gå på andra anledningar där vinterförhållandena är avgörande.
– Fina vinterförhållande med mestadels packad snö och is på vägarna och mellan 0 och -14 grader, välj 8mm för en underbar vinterupplevelse!
– Kallt (under -15) gör dubben något spröd, välj 7mm om det inte är löst med mycket snö på vägen.
– Löst, välj 8mm
– Töväder, är det bra hård yta under det lösa, välj 8mm. Är det slask med grus under, välj 7mm.
– Går sträckorna en andra gång, välj 7mm.

För prislista klicka här

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.