välkommen till psport.se

2022 arkiveras som ett av Pirellis bästa någonsin!

Inför omstarten av Svensk Idrott efter pandemin sas det att alla ville tävla och startfälten skulle bli överfulla. Tyvärr var sanningen en annan när Svensk Bilsport återstartade. Startfälten krympte något och vi får nog alla acceptera att det tar lite längre tid att studsa tillbaka efter 2 års pandemidvala!

För vår del som Pirellis Motorsportagent i Sverige blev 2022 riktigt bra. Stora, förmodligen de största någonsin i Sverige, framgångar inom Rallysporten som Pirelli dominerat totalt minst de senaste 5 åren. Nu med 6 av 7 SM-guld och 15 av 21 medaljer. Det är vad man kan kalla total dominans! Grattis alla medaljörer!

Foto: Team Nybe

Inom racing tog vårt lilla företag ett stort steg framåt genom att få möjligheten att jobba på kontinenten på allvar för första gången. Lastbilen siktade in sig på Spa-Franchorchamps i Belgien. Det var dags för ett av världens största bilsportevenemenag, 24h på Spa! Som med alla andra racingserier så krävs en del supportklasser och till huvudnumret, “TotalEnergies 24h of Spa” som körs med GT3-bilar, lades GT4 European Series, Lamborghini Supertrofeo, Formel Regional (med Dino Beganovic) och flertalet andra klasser. Vi var där för att serva våra GT4 Scandinavia-förare när de skulle mäta sig med eliten i Europaserien.

Spa är verkligen en helt fantastisk anläggning, höjdskillnaden, historien, namnen, vidderna, banmarkeringarna och farten! Wow, vilket ställe och vilken atmosfär det var under 24h loppet! Åk dit om ni vill prova på något annorlunda som verkligen sticker ut. Våra Skandinaviska förare blandade väldigt bra insatser med den sämsta typ där det t.o.m fick bli bilbyte för ett av teamen inför racen…!

GT4 Serien tog ett stort kliv framåt och de ca 10 bilarna (20 förare) fick bra värde för de investerade pengarna och nu ser vi ett ännu större intresse till 2023 där Spa återkommer och kryddas med ytterligare en världsbana, nämligen Paul Ricard nere i södra Frankrike. Vill ni veta mer om GT4 Scandinavia, besök www.gt4series.se!

För oss på Psport.se / Apex.se har året varit mycket bra. Vi har jobbat hårt och slitit något extra p.g.a en del personalbrist. Styrkan är nu förstärkt inför 2023 och om Putin och konjunkturen inte går allt för mycket mer åt fel håll kommer säsongen bli bra även 2023.

Anders Åberg, VD Psport.se – Apex.se – A. Åbergs Bil & Import AB

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.