välkommen till psport.se

Braksuccé när Rally-SM drog igång

Det var magiska vinterförhållande när Rally SM startade för året upp i Lima. Banan var noga preparerad och moder natur hade gjort sin del mycket väl även den! De långa och snabba sträckorna i Lima skar genom ett fantastiskt vinterlandskap.

Vi visste att våra produkter är bra, men att vi skulle dominera så som vi gjorde uppe i Lima det vågade man inte riktigt tro på

Anders Åberg, ansvarig för Pirellis tävlingsdäcksförsäljning i Sverige.

Snabbast under dagen blev Norska VM-föraren Ole-Christian Veiby med kartläsande Torstein Eriksen till höger. De vann 4 av 6 SS på sina WRC J 205/65-15 med 8mm utstick. Skuggade gjorde den Svenska Topptrion med PG AnderssonWJ 205/65-15 9mm, Patrik Flodin – WJ 205/65-15 9mm och Fredrik Åhlin WRC J 205/65-15 8mm. Flodin knep en sträckseger och PG tog hem sista som även var Power Stage.

Dessa fyra ekipage körde i en klass för sig och att Veiby skulle dra längsta strået var inte oväntat. PG Andersson låg hack i häl på SS1 men gjorde ett litet misstag som fick stora konsekvenser tidigt på SS2 där man fastnade. Flodin & Åhlin körde jämnt men Flodin var ett snäpp snabbare så tog 2:a plats i tävlingen med Åhlin 13s efter. Åhlin gjorde tävlingscomeback efter 4 års uppehåll och var superglad vid målgång, trots en tredjeplats!

I den internationella 2wd klassen blev det en promenadseger för snabbe Isak Reiersen efter att främste utmanaren Isak Nordström valt att stanna hemma och Patrik Hallberg fick parkera sin bil redan på SS1. Reirsen var helt ohotad och vann med över 2min.

Tittar man på 2wd så var det solklart övertag för Pirelliförarna och att det slutar med en trippel även i denna prestigeklass känns mycket bra,

Kommenterar Anders Åberg.

I den alltid täta och väl tilltagna Trimmat 2wd klassen blev det seger för Oscar Sundell med Joakim Söderqvist bredvid. Oscar har haft mycket stolpe ut senaste tiden men nu fick han äntligen kliva överst på pallen igen och segrade till slut med hela 53s marginal ner till 2:an, hemmahoppet Andreas Levin, som åkte en likadan bil med likadana däck! På tredje plats, även han på samma typ av däck, Pirelli WJ 185/65-15 8mm, hittar vi Volvovirtuosen Emil Karlsson med Jessica Larsson till höger.

Kämpen Niklas Hägg var riktigt bra med i början av tävlingen men fick motorbekymmer så fick bryta efter SS3 då man låg 3:a. En annan som såg ut att gå mot en pallplats var Hampus Jakobsson, men även han fick bryta p.g.a tekniska bekymmer.

Längst bak fanns Standardklassen och med Volvo S40-debuterande Martin Lundqvist i topp!

Nu blickar SM-fältet fram mot våren och kommande South Swedish Rally som körs i mitten av Maj.

Ny trippel för Pirelliförarna i SM-sprinten i Falköping

Under söndagen kunde trötta Lima-besökare njuta av en underhållande SM-sprint på SVT där en knallhård fight om segern avgjordes till Pontus Tidemands fördel när han slog Patrik Flodin med 0.8s. På tredje plats fann vi Patrik Sandell. Samtliga på Pirelli K8 gummi.

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.