välkommen till psport.se

GT4 Scandinavia 2023 är igång

Under helgen som just passerat kördes premiären av GT4 Scandinavia på Mantorp Park. Efter ett sent avhopp kom det 14st förare och 7 bilar till start. Startfältet bestod av en fin mix av bilar och förare från etablerade “pro-förare” till de som gjorde sin första riktiga Racingtävling! Kul.

Vi visste på förhand att regerande mästarteamen ALFAB Racing med sin helt nya McLaren Artura skulle bli svårslagna. Daniel Roos,, PRO-förare i teamet, har ett häktiskt tävlingsschema under året med tävlande i fler mästerskap, kom mer eller mindre från en testvecka i Porsche till Mantorp för att premiärtävla den nya McLaren-bilen. Och som han gjorde det! Helt outstanding denna gång med Emil Skärås, Toyota, och Victor Bouveng, BMW, som tvåa och trea bland PRO-förarna.

Bland AM-förarna var det Erik Behrens, ALFAB/McLaren, och Hans Holmlund, Toyota som hade en stenhård fight hela helgen där Hans fick växla över till Emil i knapp ledning under Race 2 innan PRO-förarna tog över och ALFAB-Roos passareade Toyota-Emil och därmed vann ALFAB bägge racen denna gång.

I kategorin AM/AM, där båda förarna är rankade som Amatörer, kom det endast två team till start och det är de två team som varit med i alla GT4 tävlingar sedan starten 2019. Race Team Gelleråsen med Porsche Cayman och förarna Gustav Bard och Patrik Skoogh vann första racet ganska klart medan det hettade till lite mer i andra racet där Bard snurrade efter en närkontakt med Ricknäs/Ward när man ville förbi deras Mercedez AMG vilket uppenbarligen inte gick den gången och istället fick paret Ricknäs/Ward med sig segern i andra racet och därmed samma poäng som ärkerivalenerna i Race Team Gelleråsen Bard/Skoogh. Fler tuffa kamper dem i mellan är att vänta.

Nästa race går avstapeln på inte mindre än anrika F1-banan Paul Ricard nere i södra Frankrike den 2-4/6! Här gästspelar GT4 Scandinavia med GT4 European series och Fanatec GT World Series! Häftigt!

BILDEN: Erik Behrens och Daniel Roos poserar bredvid vinnarvagnen efter målgång Race 2!

Kontaktuppgifter

Har du frågor kring Pirelli eller kör du kanske annat fabrikat idag och är intresserad av ett samarbete? Vi inleder gärna en dialog med nya förmågor och talanger oavsett om du kör bana eller karvar dig fram genom rallyskogen.

Pirellis svenska motorsportagentur förvaltas sedan Mars 2017 av A. Åbergs Bil & Import AB

A. Åbergs Bil & Import AB har sedan starten 2008 arbetat med webshopen Apex.se där man utöver tävlingsdäck kan hitta det mesta man kan tänkas behöva för sitt motorsporttävlande.

PSport.se by Apex.se

Copyright © 2020. All rights reserved.